Nemcsak az íze miatt szeretem, hanem, mert ripsz-ropsz elkészíthető és ugyan olyan gyorsan, ha nem gyorsabban el is fogy.
Mondhatni a süti megsütése több időt igényel, mint a kikeverése és az elfogyasztása :) És még, ami szintén fontos lehet, hogy nem kerül sokba.
Hozzávalók:
- 5dl liszt
- 2,5dl cukor
- 4dl tejföl (egy nagy pohárral tettem bele)
- 2db tojás
- 1cs. sütőpor
- 1üveg meggybefőtt
Amíg a meggy lecsöpögött, a többi hozzávalót egy tálba tettem és robotgéppel összedolgoztam.
Majd sütőpapírral bélelt 38x22cm-es tepsibe öntöttem a tésztát.
És megszórtam a lecsöpögött meggyel.
Előmelegített sütőben, 170-180fokon, 20-25percig sütöttem és íme az eredmény... még melegében kellett fotóznom... másnapra már nem is maradt belőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése