2014. nov. 6.

Amigurumi horgolás alapjai II

Fotó: Bencsik Franciska Reptílián Harcos
Előzőleg már beszéltem a MR-ről, kispálcáról. Most lássuk a következő leckét, ami elengedhetetlen az amigurumik horgolásához! Ezek pedig a szaporítás, fogyasztás, csatolok egy videót a spirálban horgolásról, valamint pár mondat a szemjelölőkről.



 Tehát, akkor kezdjük a szaporítással, mivel ha kész vagyunk a Magic Ring-gel egyből szaporítanunk kell, ha nem egy "oszlop" szerűséget szeretnénk horgolni.
A szaporítás igen egyszerű, egy szembe 2kipsálcát készítünk.
Itt láthatjátok:


A fogyasztás viszont más tészta! Erre több módszer is van (kihagyok egy szemet... stb...), de szerintem ezeket nem is érdemes megjegyezni. Én többféle fogyasztást kipróbáltam már, mindegyikkel az volt a gond, hogy látszódtak! Viszont az alábbi, bemutató videó, egy olyan fogyasztási technikát mutat be, ahol nem fog látszódni semmi! Olyan, mintha simán csak horgoltál volna végig.


Valamint, itt láthatjátok, hogyan is kell spirálban horgolni:


Amint észrevettétek, a hölgy egy hajcsattal jelölte meg az első szemet. Ez fontos spirálban horgolásnál, mert különben nincs vége-eleje a horgolásodnak! :) Mindig az első szemet jelöljük, onnan számoljunk a szemeket szaporításnál, fogyasztásnál, valamint így tudjuk meg mikor is értünk a kör végére. (Amigurumi mintaleírásoknál mindig jelzik, hányadik körbe, hány szem van)
Szemjelölőnek, mint láthattad, használhatsz hajcsatot, gémkapcsot, biztostűt, egy elütő színű hímzőcérnát, vagy lehet kapni kimondottan erre a célra szemjelölőt (bár ez kis hazánkban, szerintem, horror összegekért van)
Gyakoroljatok! Még jövök ezzel-azzal! :)
1. Lecke
3. Lecke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...